Mordechai in da West Bank: egy jesivabóher kalandjai Palesztinában

Miért közlekedik mindenki a ciszjordániai nagyvárosokban az úttesten? Magyarországon vagy Palesztinában virul jobban az antiszemitizmus? Mit fogyasztanak a palesztin kocsmákban, ha egyszer az alkohol tiltott? Hogyan vélekedik a Toulouse-i gyilkos ismerőse a zsidó gyerekek lemészárlásáról? Mit lehet az izraeli hadsereg által porrá lőtt erőd romjai között csinálni? Mik a judeonácizmus ismertetőjelei? Mit kezdjen magával egy vidéki palesztin városban élő meleg fiú? Hogyan kerülhet egy 10 perces taxiút 150 forintba? Miért van annyi keresztény templom Ramallahban? Mit vallanak a nabluszi Gerizim-hegy zsidói? Miért nem engedik az izraeli állampolgárokat a megszállt területekre? Honnan tudható, hogy vége a ramadáni böjtnek? Milyen érzés, ha az emberre egy őrtoronyból géppuskát szegeznek?

Ezekre és még sok hasonló kérdésre fogunk választ kapni Langer Árminnak (Mordekháj), a Szim Salom Hitközség vezetőségi tagjának, egyben filozófia-vallástudomány szakos hallgatónak és a jeruzsálemi Konzervatív Jesiva növendékének színes-szagos, überszubjektív beszámolójából, aki egyhetes ciszjordániai tartózkodása alatt volt politikai foglyoktól és az izraeli áruk bojkottját koordináló aktivistáktól kezdve szamaritánus zsidókon és görög ortodox templomszolgákon át fejkendős öregekig és datolyaárus tinédzserekig sokakat faggatott az élet értelméről… amire ugyan nem jött rá, de sok másra igen, és azokat most a Bálint Ház közönsége elé tárja.

Ingyenes program.

Időpont: 2012. október 13. szombat, 19 óra

Az eseményt 18:50-től havdala-szertartás előzi meg, amit az előadó vezet.

Helyszín: Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16.

A Facebookon itt.

A jeruzsálemi Konzervatív Jesivában és Palesztinában 2012  nyarán eltöltött hetekről többet Mordekháj blogjában olvashatunk.


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: