Macesz-muffin (Sós Ari receptje)

Az egyhetes Pészach meghatározó alapanyaga, a macesz, meglepően sokféle édesség alapanyagául szolgálhat. A muffin talán szokatlan forma egy macesz-süteménynek, de izgalmas kiindulási alapot jelent hiszen számos szárított gyümölcssel is kombinálható.

Összetevők

20 dkg maceszliszt (lehetőleg házilag darálva, a bolti túl apróra van őrölve így homogén keveréket alkot)
15 dkg cukor
15 dkg dióbél
10 dkg mazsola
1.5 dl olaj
2 tojás
1.5 dl tejszín (ha párve azaz tejmentes változatot szeretnénk, akkor lehet növényi tejszínpótlókkal helyettesíteni – számos alternatíva érhető el)
1 vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor v. szódabikarbóna

Elkészítés

 A cukrot a sütőport és a fahéjat elkeverjük a maceszlisztben. A diót finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és jól összekeverjük. A tojásokat habosra verjük, lassan hozzáadjuk az olajat, és beleforgatjuk a diós keveréket és a maceszlisztet. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a papírsütő formákat a muffin mélyedésekbe helyezzük, és a tésztát a formákba töltjük. A sütőben kb. 25 percig sül egy adag (12 darab) muffin.


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: