Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

Sikerrel zárult a zsidó civil szervezetek és magánszemélyek közös segítségnyújtási akciója. Március 3-án és 4-én összesen 1000 adag sóletet és teát osztottak szét az önkéntesek a rászorulók között a Klauzál téren a Most Adjunk! zsidó közösségi összefogás keretében.

Az akcióban a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vett. A magunk részéről 50 000 Ft adományt gyűjtöttünk össze az ételosztásra és vásároltunk 500 db műanyag tányért és kanalat.

A további résztvevők: Bálint Ház, Bét Sálom Zsinagóga, Bét Orim Reform Közösség, Gólem Színház, Hanoar Hatzioni, Hasomer Hacair, Izraeli Kulturális Intézet/Tikkun Olam post-Taglit önkéntes csapat, Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató, Maccabi VAC, MAZS Alapítvány, Scheiber Iskola,Lauder Iskola, WIZO Hungary, továbbá anonim önkéntesek.

A Szim Salomtól tíz önkéntes ajánlotta föl idejét és energiáját a szervezésben, előkészítésben és helyszíni munkában. Pénzadománnyal is számosan segítették az ételosztás megvalósulását.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik névvel vagy név nélkül adakoztak és az önkénteseknek! A ti hozzájárulásotok és munkátok tette lehetővé, hogy a rászorulók ezen a két napon meleg ételhez jussanak.

Milyen önkéntesként effajta összefogásban részt venni?

Elmondják a Szim Salom önkéntesei

“a szervezés profi volt, nyugalom, a többiről nehéz beszélni, írni, mert nagyon elszomorító […] kétségtelen, hogy jó illata volt a sóletnek (mi nem kóstoltuk), de az egész teret betöltötte a sólet illata, már ezért is megérte. Legtöbben 3-szor kértek, szerencsére a végére jutott zárható doboz is. De az arcok, szemek leírhatatlanok. Jóllakottak és elégedettek voltak, hála Borgula András szervezésének, mindenki olajozottan összedolgozott.” (Sós-Schenker Katalin)

“Szívfacsaró volt látni egy anyát, aki két kisfiával állt sorba és mégsem éreztem rajta semmi keserűséget, csak hálát… Nekem az ő pillantása és mosolya volt a legemlékezetesebb. Szomorú volt látni, hogy ennyi a rászoruló, viszont jó érzés volt tenni valamit értük.. Azt kívánom, bár ne lenne erre szükség. Nagyon sajnáltam azokat az idősebb embereket, akik a nyugdíjukból nem tudnak rendes ételeket venni, szerintem jó lenne egy csak időseknek szóló akció is… Legközelebb is szeretnék részt venni hasonló akcióban, ha lehet.” (Csanád Krisztina)

“Szerintem nagyon fontos, hogy a szavakon kívül is bebizonyítsuk, hogy törődünk másokkal, és ne csak saját életünk keretein belül gondolkodjunk mások lehetséges problémáiról, hanem próbáljuk meg meglátni, hogy mi az ő igazi gondjuk. A legegyszerűbb segítség éri néha a legtöbbet.” (Katona Richárd)

Néhány beszámoló a médiából

ATV

HVG

Híradó


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: