Adománygyűjtés mélyszegénységben élő gyerekeknek

Fontos jótékonysági akcióhoz csatlakozhatunk, közvetlen segítséget nyújtva nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Feuer Yvette évek óta végzi önkéntes segítő munkáját: kapcsolatot tart, s személyesen látogat több mélyszegénységben élő családot.

Most Gyöngyöspatán, Sajóvárkonyban és Ózdon van szükség segítségre: 21 gyermek iskolakezdéséhez, ebédbefizetéséhez.

Az akció keretében két területen várjuk az adományokat:

 140 000 Ft iskolakezdési támogatás

Ebből az összegből 14 sajóvárkonyi és gyöngyöspatai gyermek iskolakezdési csomagját tudnánk megvásárolni (5 elsős, 2 harmadikos, 5 negyedikes és 2 hetedikes tanuló részére).

Egy csomag (értéke kb. 10 000 Ft) tartalma:

  • iskolatáska
  • tolltartó
  • tisztasági felszerelés
  • korosztálynak megfelelő füzetcsomag és írószerek

 200 000 Ft étkeztetési támogatás

Ebből az összegből – az iskola igazgatónőjének tájékoztatása szerint – az alábbi hét ózdi gyermek ebédbefizetését lehetne megoldani a 2014/15-ös tanévben (kb. havi 20 000 Ft):

F. Bernadett, 7. osztályos, F. Miklós, 5. osztályos és F. Krisztián,1. osztályos tanulók

Három testvérről van szó, akiket édesanyjuk egyedül nevel. Nincs bejelentett lakcímük, ezért nem kaphatnak támogatást, így az édesanyjuknak kellene fizetni az ebédjüket, amire nincs lehetősége, mert semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik. Gyakorlatilag guberálásból, kukázásból élnek.

Egy gyermek havi ellátása kb. 2500 Ft-ba kerül, mert 50 % állami támogatás jár nekik (mivel három kiskorú gyermek van a családban). A havonta fizetendő összeg függ attól, hogy hány napot jár iskolába. Tehát a három gyermek ellátása kb. 7500 Ft-ba kerülne havonta.

K. Kristóf, 4. osztályos tanuló

Édesanyja egyedül neveli őt, az édesapa nem fizet gyerektartást, lakóhelye ismeretlen, gyermekével nem tartja a kapcsolatot. Bár az édesanya dolgozik, jövedelme pár forinttal meghaladja a támogatás határát, ezért nem kap állami támogatást. Kristóf jeles tanuló, napközis, ezért a havi ellátása 6500 Ft-ba kerül, 20 tanítási nappal számolva. Az édesanya a felét ki tudja fizetni, ezért Kristóf támogatása kb. 3200 Ft-ba kerülne.

B. Dávid, 7. osztályos tanuló

Három éve édesanyja meghalt agydaganatban, akkor az édesapja vette magához, aki nem hajlandó bejelenteni a lakásába. Dávid házasságon kívül született, idős édesapjának felesége és három gyermeke van. A kisfiút megtűri, de a lakhatáson kívül semmit nem nyújt neki. A mostohaanya időnként fizeti Dávid ebédjét, de nem rendszeresen. Havi ebédje kb. 4000 Ft-ba kerül.

V. Károly, 6. osztályos tanuló

Szülei elváltak, édesanyja más településen új családot alapított, a kisfiút idős nagyapja neveli, aki az anya nemtörődömsége miatt nem tudja bejelenteni magához a fiút, így nem kaphat támogatást. Az ő havi ebédje is kb. 4000 Ft-ba kerül.

B. Rafael, 2. osztályos kisfiú

Édesanyja felügyeleti jogát elvették folyamatos ideggyógyászati kezelés miatt, az édesapa neveli, akinek más a lakcíme, mint fiának. Ezért nem kaphatnak állami támogatást. Rafika ebédje is kb. 4000 ft havonta.

Mivel mindkét projekt az iskolakezdéshez kapcsolódik, nagyon sürgősen várják a segítségünket.

Kérjük, hogy legkésőbb augusztus 28-ig juttassák el hozzánk az adományokat, melyeket a szokásos csatornákon várunk:

átutalással:

Szim Salom Egyesület

Unicredit Bank

10900011-00000013-16190001 (a közlemény rovatba írják be: “iskolakezdési támogatás”)

készpénzben

irodánkban (tel: 201 7648), vagy bedobható az iroda ajtaján elhelyezett postaládába (kérjük, írják rá a nevet és azt, hogy “iskolakezdési támogatás”)

Keresünk továbbá olyan segítőt, aki autóval leviszi Yvette-et és az összegyűlt iskolakezdési csomagokat és ruhákat az érintett településekre, s vállalja az utazással járó költségeket.

A projektek pénzalapját a Szim Salom elnöke, Guba Gergely nyitotta meg 25 000 Ft-tal, s a vezetőség tagjai is csatlakoztak már kisebb-nagyobb felajánlásokkal.

Kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten Önök is tegyenek ezért a fontos ügyért. A segítségünk kézzel fogható eredménnyel jár az említett gyermekek számára, s az ózdi iskola igazgatónője ígéretet tett rá, hogy folyamatosan tájékoztatni fog bennünket pártfogoltjaink sorsáról, előmeneteléről.

Várjuk és köszönjük adományaikat!


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: