ONEG SÁBBÁT EST • 2018.12.14. (péntek) 18:00

Oneg Sábbát estjeinken – mostantól havonta egy alkalommal – egy-egy érdekes tudományos, kulturális vagy közéleti téma szakértőjét látjuk vendégül.

Ezek az estek 18 órakor gyertyagyújtással és rövidített Kábálát Sábbát istentisztelettel kezdődnek, 18:30-kor kerül sor a beszélgetéssel egybekötött előadásra, s ezt követi (kb. 20 órától) a szokásos vegetáriánus piknik vacsora.

December 14-én Árvai Péter lesz a vendégünk:

HOGYAN MŰKÖDIK A VILÁG?
(avagy miért kell mindenkinek megtanulnia, hogyan kell elvágni egy csirke nyakát?)

Igen népszerű téma manapság a fenntartható fejlődés. Egy kedves ismerősömtől nemrégiben azt hallottam, hogy mindenki folyton csak nyafog, de valójában felelősséget szinte alig akar bárki is vállalni…

Erről az jutott eszembe, milyen érdekes is volna egy Oneg Sábbát est keretében elbeszélgetni arról, mennyire drága a húsevés, mekkora a vízlábnyomunk, mivel fog közlekedni 25 év múlva több milliárd ember Ázsiában és Afrikában. És mi a mi saját, mindennapi felelősségünk mindebben, és mit tanít nekünk erről a zsidóság, illetve mire kötelez bennünket ma a több ezer éves zsidó hagyomány?

Árvai Péter a Szim Salom vezetőségének tagja, közgazdász, a Budapest Gazdasági Egyetem francia nyelvű óraadója különböző gazdasági és menedzsment tárgyakban

Várunk szeretettel minden érdeklődőt.

Helyszín: Bálint Ház / Salom Klub


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: