A LÉLEKVÁNDORLÁS A ZSIDÓ GONDOLKODÁSBAN • 03.22.

Márciusi Oneg Sábbát estünk vendége Dr. Szécsi József vallásfilozófus, a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkára és a Keresztény-Zsidó Társaság tagjai. Az est házigazdája: Kelemen Katalin rabbi.

ONEG SÁBBÁT EST

A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség
és a Keresztény-Zsidó Társaság
közös rendezvénye
a Bálint Ház Nagytermében
március 22-én, pénteken 18 órától

A LÉLEKVÁNDORLÁS A ZSIDÓ GONDOLKODÁSBAN

Előadás és beszélgetés Dr. Szécsi József vallásfilozófussal,
a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkárával

“A zsidóság mindig is vallotta a túlvilági életben való hitet, de ennek a kifejezési formái és módjai különböző korokban változtak és eltértek egymástól. A zsidóságban ma is egymás mellett léteznek az embernek a halál utáni sorsáról, a lélek halhatatlanságáról, a halottak feltámadásáról, és a messiási megváltás utáni világnak mibenlétére vonatkozó különböző elképzelések.”

A program 18 órakor gyertyagyújtással és rövidített Kábálát Sábbát istentisztelettel kezdődik, melyet Kelemen Katalin rabbi vezet.

18:30-kor kerül sor a beszélgetéssel egybekötött előadásra.

 

Időpont: 2019.03.22. (péntek) 18:00
Helyszín: Bálint Ház / Nagyterem (cím: VI., Révay u. 16.)

 

Dr. Szécsi József 1948-ban született Szegeden. Világi hallgatóként teológiai doktori címet szerzett a Budapesti Római Katolikus Hittudományi Akadémián. Ezt követően az Eötvös Loránd Tudományegyetemen orientalisztikát és ókori keleti nyelveket tanult, majd az Országos Rabbiképző Intézet (az OR-ZSE elődje) nem hivatalos hallgatója volt, később az intézet főkönyvtárosa lett.

1991-ben kezdeményezte a Keresztény-Zsidó Társaság megalapítását, melynek ettől kezdve főtitkára, az ezen szervezeten belül működő Zsidó-Keresztény-Iszlám Vallástudományi Szabadegyetem igazgatója. Tagja a Magyar Keresztény-Zsidó Tanácsnak is. Több keresztény teológiai főiskolán tanított biblikus tantárgyakat, eközben az OR-ZSE egyetemi docense, a Baptista Teológiai Főiskola főiskolai megbízott tanszékvezetője, valamint a Zsigmond Király Főiskola tanára volt. Az OR-ZSE ősnyomtatvány-kézirat-antiqua gyűjteményének kurátora. Jelenleg rektori tanácsadó és főkönyvtáros.

Szécsi József hazai és nemzetközi konferenciákon ad elő, rendszeresen publikál, tanulmánykötetei jelentek meg. Írásai elérhetők itt.

A vallásfilozófus sokoldalúságáról tanúskodik, hogy a médiában és a zenében is ért el sikereket. 1996 és 2011 között a Duna Televízió Halld Izrael! c. zsidó vallási műsorát szerkesztette, ezt követően négy éven át a Duna Televízió Ábrahám gyermekei c. zsidó-keresztény-iszlám vallásközi műsorának tudományos szakértője volt. A Fővárosi Operettszínházban, majd a Magyar Állami Operaház Kórusában énekelt, 1985-től 2011-ig a Magyar Nemzeti Énekkar énekkari művésze volt.

forrás: www.or-zse.hu


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: