ÚJRA EGYHÁZ VAGYUNK!

A mai napon vettük kézhez azt a végzést, amelyben a Fővárosi Törvényszék visszamenőleges hatállyal megállapítja, hogy közösségünk 2019. április 15-től ismét egyháznak minősül. Hitközségünk pontos jogi státusza így ma már nyilvántartásba vett egyház.

Ez a 2018. decemberében viharos körülmények között elfogadott új egyházügyi törvényben bevezetett új kategória ugyan nem teljesen egyenértékű a 2011-ben tőlünk jogszerűtlenül elvett történelmi egyházi státussal, mégis óriási eredmény, hogy közel egy évtizedes küzdelem után a továbbiakban nem egyesület formájában kell működnünk, hanem újra egyházi státusszal rendelkezünk!

Ez a döntés véget vet egy rendkívül méltánytalan időszaknak, és reményeink szerint számos új lehetőséget is megnyit előttünk, amelyekért együtt szintén meg fogunk küzdeni! Hiszünk abban, hogy a közel 30 éves Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség tagjaink és barátaink részére is olyan közösség, amelynek örömteli jövője van a magyar zsidó közösségen belül, Magyarországon és a világ progresszív zsidóságának részeként is!

Szim Salom Vezetőség


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: