Társulási megállapodás a MAZSIHISZ-szel

2020. szeptember 24-én a MAZSIHISZ Síp utcai székházában aláírásra került a Társulási megállapodás a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, valamint a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség között.

Hosszas, de igen eredményes egyeztetések után született meg a Társulási megállapodásnak a szövege, amely meghatározza majd a magyarországi reform közösségek stratégiai együttműködését a MAZSIHISZ-szel, annak társult tagjaiként.

A társult tagi jogviszonyunkat a Szim Salom Hitközség tagsága a szeptember 3-i közgyűlésén már megszavazta, a MAZSIHISZ pedig várhatóan a decemberi közgyűlésen dönt majd a társult tagságunk végleges elfogadásáról (ez a megállapodás aláírásának egyébként nem volt előfeltétele).

Ez igen nagy lehetőség számunkra, mivel már a decemberi döntést megelőzően is tovább egyeztethetünk a megállapodásban megfogalmazott legfontosabb célkitűzéseket illetően (pl. örökjáradék megosztása és egyéb pénzügyi kérdések, temetkezés és zsinagóga kérdése, stratégiai együttműködés kialakítása a reformirányzat elismertségének javítására, stb.).

Nagy öröm számunkra, hogy a MAZSIHISZ aktív támogatásával eljutottunk ide, hiszen fontos lépés ez a magyar zsidó közösség jövőjének érdekében is! Az pedig akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy az aláírás Ros Hasana és Jom Kippur között történt meg.

G’mar Hatima Tova, legyünk mindnyájan a jóra beíratva!

A képen a megállapodás aláírói (jobbról balra): Árvai Péter (Szim Salom), Heisler András (MAZSIHISZ), Kálmán Gábor (Bét Orim)


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: