HANUKA PARTY december 23-án

Chág száméách – a Szim Salom hanukai üdvözlete

Vasárnap beköszönt Hanuka ünnepe. Hozzon mindnyájunknak igazi fényt a szívünkbe, lelkünkbe, otthonainkba, családtagjainknak,  barátainknak és a Szim Salomnak!
Sajnos nagyon sötét időszakban vagyunk, nem csak a téli időszak miatt. Az volna a legkevesebb. A szomszédainkban dúló háború, a sok szenvedés, elnyomás, a szabadságért, mások jogaiért felszólalók bebörtönzése, halálra ítélése a világ különböző tájain, a nyomor, és a hazánkban is egyre szélesebb tömegeket érintő szegénység, a mindenkit sújtó árak, infláció, a még mindig itt lévő pandémia, más betegségek … és sorolhatnánk, de hisz tudjátok.
Mind e mellett a fény, melegség az ünnep olyan érték, amibe most is kapaszkodnunk kell. Hanuka csodájának, a kitartó és eredményes küzdelemnek az üzenete hozzon nekünk erőt, örömet, szeretetet, töltekezést, boldog együttléteket, az egymásra gondolás fontosságának megélését és mások felénk fordulása által keltett, bensőnket átjáró jó érzést, hozza a közösség érzését, ami mindig megerősítő, melengető.
 
Álljunk meg, hagyjunk időt az ünnepre. Gyertek december 23-án a Bálint házba, ahol már hat gyertyát gyújtunk, és – szokásos módon – azok fényénél az elhangzott áldásokkal töltekezve tarjuk a kábálát sábátot, majd fánkot és egyéb mindnyájunk által hozott finomságokat fogyasztunk, énekelünk, vigadunk, trenderlizünk.Chág hanuka száméách,
A Szim Salom vezetősége 
 
 
2022.12.23. (péntek) 18:00
SZIM SALOM SZOMBATFOGADÁS ÉS HANUKA PARTY
a hatodik gyertya meggyújtásával, fánkkal, trenderlivel, piknik vacsorával
Vezeti: Singer Johanna és Andics Milán kántor
Bálint Ház / Maceszgombóc terem
 


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: