adománygyűjtés

Purim a Szim Salomban 5775-ben is

‍‍2015.03.03. - 12 Adar II 5775
Thumbnail image for Purim a Szim Salomban 5775-ben is

Az idén is közös mókás, játékos Purimra invitálunk mindenkit március 4-én, szerdán este 6-kor! Az ifjúsági csoport rendezésében sorra kerülő játékban alkalom nyílik a szellem, a kreativitás, a játékosság megcsillogtatására. És persze a Megilaolvasásra is. Közben adományt gyűjtünk a Heti Betevő nevű civil közösség számára.

A teljes cikkhez kattintson →

Köszönet az adományokért! – Az ózdi iskolakezdési akció eredménye

‍‍2014.09.28. - 5 Tishre 5775

Augusztus végén hirdettük meg jótékonysági akciónkat, melynek keretében Gyöngyöspatán, Sajóvárkonyban és Ózdon 21 gyermek iskolakezdéséhez és ebédbefizetéséhez kértünk támogatást. Köszönjük tagjainknak, barátainknak és barátaink barátainak a gyors és önzetlen segítséget, melynek eredményeképp összesen 170 000 Ft gyűlt össze. Az iskolakezdési akció ugyan lezárult, de az ózdi iskolának van még jó pár segítségre szoruló tanulója, így ha továbbra is támogatni kívánják a gyerekeket, akkor a Szim Salom számlaszámára “ózdi támogatás” megjelöléssel várjuk adományaikat a tanév végéig.

A teljes cikkhez kattintson →

Adománygyűjtés mélyszegénységben élő gyerekeknek

‍‍2014.08.22. - 27 Av 5774

Fontos jótékonysági akcióhoz csatlakozhatunk, közvetlen segítséget nyújtva nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Gyöngyöspatán, Sajóvárkonyban és Ózdon van szükség segítségre: 21 gyermek iskolakezdéséhez, ebédbefizetéséhez. Az akció keretében két területen várjuk az adományokat.

A teljes cikkhez kattintson →

Ruhagyűjté​s a Menhely Alapítvány részére

‍‍2013.12.17. - 14 Tevet 5774
Thumbnail image for Ruhagyűjté​s a Menhely Alapítvány részére

Radvánszky Gábor (a Szim Salom Hitközség volt elnöke) célirányos gyűjtést szervez a Menhely Alapítvány Vajda3 hajléktalanokat segítő kombinált intézménye számára. (Melegedő, idősek otthona és krízis-lábadozó egyszerre, nem “egyszerű” hajléktalanszálló.)
Közösségünk csatlakozik a gyűjtéshez.
Számítunk az adományokra, hogy a hagyományhoz híven segíthessünk a rászorulóknak!

A teljes cikkhez kattintson →

Ki távó – Áldott legyen, aki… – Langer Ármin dróséja a nagyünnepek előtt

‍‍2013.09.03. - 28 Elul 5773

Langer Ármin dróséja a Ki távó hetiszakasz kapcsán a c’daka fontosságára hívja föl figyelmünket. A dróse a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség zsinagógájában hangzott el 2013. augusztus 24-én. A teljes szöveg az alábbiakban olvasható.

A teljes cikkhez kattintson →

Árvízvédelem – önkéntesség

‍‍2013.06.07. - 29 Sivan 5773

175 évvel az 1838-as pest-budai árvíz után, melynek során “megkülönböztették magukat többen az izraeliták közt nemeslelkű viselettel”, most újra elérkezett az idő, hogy segítsünk a szükség idején.
Csatlakozva a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség felhívásához, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is felhívja az idén márciusban sikerrel bemutatkozott önkéntescsapatot és mindenkit, hogy azonnali összefogással segítsünk az árvízi helyszíneken dolgozó önkéntesek ellátásában.
A cikk végén megadott helyeken pedig föl lehet venni a kapcsolatot az önkéntes munkát szervezőkkel és megérdeklődni, hogy mire lenne szükség.

A teljes cikkhez kattintson →

Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

‍‍2013.03.07. - 26 Adar II 5773
Thumbnail image for Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

Sikerrel zárult a zsidó civil szervezetek és magánszemélyek közös segítségnyújtási akciója. Március 3-án és 4-én összesen 1000 adag sóletet és teát osztottak szét az önkéntesek a rászorulók között a Klauzál téren a Most Adjunk! zsidó közösségi összefogás keretében. Az akcióban a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vett önkéntes munkával és adományokkal.

A teljes cikkhez kattintson →

Kevesen is sokat tehetünk! – Adománygyűjtés és ételosztás

‍‍2013.02.25. - 15 Adar II 5773

A Szim Salom évek óta kötelességének érzi, hogy ne csak tanulással, belső gyarapodással, mulatsággal töltsük ünnepeinket, hanem örömünket megosztva próbáljunk másokon együtt segíteni. Idén a Szim Salom csatlakozott a civil szervezetek és magánszemélyek közös adománygyűjtéséhez és ételosztásához. Az akció keretében 2013. március 3-án (vasárnap) és 4-én (hétfőn) összesen 1000 adag sóletet és 2000 szelet kenyeret fogunk szétosztani a VII. kerületben, a Klauzál téri játszótéren. Önkéntesek jelentkezését várjuk!

A teljes cikkhez kattintson →