bát micvá

Miklós Hajni és Lili Bát Micvá avatása

‍‍2015.01.14. - 23 Tevet 5775
Thumbnail image for Miklós Hajni és Lili Bát Micvá avatása

Zsúfolásig megtelt a zsinagóga Miklós Hajni és Lili Bát Micvá avatásán január 10-én. Az ünnepség, amelynek során a lányok a közösségnek formálisan is teljes jogú tagjaivá váltak, örömteli kapcsolódást teremtett múlt és jövő között.

A teljes cikkhez kattintson →

Mirjám bát Gávriel dróséja bát micvája alkalmából

‍‍2014.01.25. - 25 Shevat 5774

Bát Micvá avatásán a Besalach hetiszakasz kapcsán Mirjám bát Gávriel arról beszélt, milyen párhuzamot lát Mirjám prófétanő alakja és önmaga között, Múlt és jövő, autonómia, a zsidó identitás megélése és a beavatódás titkai voltak az igen hitelesen elmondott dróse főbb témái.

A teljes cikkhez kattintson →

Halász Hanna Bát Micvá avatása a február 2-i sáchárit istentisztelet keretében

‍‍2013.01.30. - 20 Shevat 5773

Ismét gyönyörű és különleges életciklus esemény elé nézünk a Szim Salomban: február 2-án, szombaton a 11 órakor kezdődő sáchárit istentisztelet keretében lesz Halász Hanna Bát Micvá avatása. Ez azért is örömteli hír, mert ő az első bát/bár micvá Talmud Tórás családjaink között. Hannát héber néven szólítják majd a Tórához, Tórát fog olvasni és drósét is mond.

Legyünk együtt részesei e szép és fontos közösségi eseménynek! Mindenkit szeretettel várunk!

A teljes cikkhez kattintson →

Rozgonyi Dóra dróséja bát micvája alkalmából

‍‍2012.11.15. - 2 Kislev 5773

Újabb gyönyörű életciklus eseménynek lehettünk tanúi a Szim Salom közösségben. November 10-én, szombaton a 15 órakor kezdődő minchá istentisztelet keretében került sor Rozgonyi Dóra bát micvá avatására. Örvendetesen sokan gyűltünk össze erre a szép eseményre, s Dóra a dróséjával – melyben a Chájjé Szárá (Sára élete) című hetiszakaszról és személyes érzéseiről beszélt – emlékezetes pillanatokat szerzett mindannyiunknak.

A teljes cikkhez kattintson →