ételosztás

Öt vallás együtt a rászorulókért

‍‍2016.10.17. - 15 Tishre 5777
Thumbnail image for Öt vallás együtt a rászorulókért

Hét másik vallási közösséggel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is közreműködött – immár harmadik alkalommal – az Élelmezés Világnapja alkalmából tartott nagyszabású ételosztáson, amelyet a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének Ételt az Életért Alapítványa szervezett október 16-án.

A teljes cikkhez kattintson →

Vallásközi ételosztás a Blaha Lujza téren – Beszámoló

‍‍2014.10.20. - 26 Tishre 5775
Thumbnail image for Vallásközi ételosztás a Blaha Lujza téren – Beszámoló

Hatékonyan zajlott a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által szervezett október 18-i vallásközi ételosztás, és benne a Szim Salom részvétele. Az előzetes eligazítás nyomán mind a négyen, akik közösségünket képviseltük, tudtuk, mi a dolgunk, és a példás szervezés eredményeképpen problémamentesen teljesítettük azt. Két és fél óra leforgása alatt kb. 1500-1800 embernek osztottunk ki élelmiszercsomagot és meleg ételt.

A teljes cikkhez kattintson →

Vallásközi ételosztásban vesz részt a Szim Salom

‍‍2014.10.15. - 22 Tishre 5775
Thumbnail image for Vallásközi ételosztásban vesz részt a Szim Salom

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének, mint ötletgazdának felhívására sok más közösséggel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vesz a Szegénység elleni küzdelem valamint az Élelmezés Világnapja (október 16. és október 17.) kapcsán sorra kerülő nagyszabású vallásközi ételosztásban a Blaha Lujza téren október 18-án. Az akcióban részt vevő felekezetek meg kívánják mutatni, hogy a gondoskodás, támogatás vallási hovatartozástól független, és bárki számára ajánlatos tevékenység.

A teljes cikkhez kattintson →

Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

‍‍2013.03.07. - 26 Adar II 5773
Thumbnail image for Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

Sikerrel zárult a zsidó civil szervezetek és magánszemélyek közös segítségnyújtási akciója. Március 3-án és 4-én összesen 1000 adag sóletet és teát osztottak szét az önkéntesek a rászorulók között a Klauzál téren a Most Adjunk! zsidó közösségi összefogás keretében. Az akcióban a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vett önkéntes munkával és adományokkal.

A teljes cikkhez kattintson →

Kevesen is sokat tehetünk! – Adománygyűjtés és ételosztás

‍‍2013.02.25. - 15 Adar II 5773

A Szim Salom évek óta kötelességének érzi, hogy ne csak tanulással, belső gyarapodással, mulatsággal töltsük ünnepeinket, hanem örömünket megosztva próbáljunk másokon együtt segíteni. Idén a Szim Salom csatlakozott a civil szervezetek és magánszemélyek közös adománygyűjtéséhez és ételosztásához. Az akció keretében 2013. március 3-án (vasárnap) és 4-én (hétfőn) összesen 1000 adag sóletet és 2000 szelet kenyeret fogunk szétosztani a VII. kerületben, a Klauzál téri játszótéren. Önkéntesek jelentkezését várjuk!

A teljes cikkhez kattintson →