felhívás

Felhívás – Fogjunk össze, legyünk együtt az LMBTQI-barát sábát sáháriton!

‍‍2016.06.13. - 7 Sivan 5776
Thumbnail image for Felhívás – Fogjunk össze, legyünk együtt az LMBTQI-barát sábát sáháriton!

Az idén már 5. alkalommal tart LMBTQI-barát szombat délelőtti istentiszteletet a Budapest Pride Fesztivál keretében a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Dor Hadas Közösség.
Az eseményt a Budapest Pride felvonulás délelőttjén, július 2-án 11 órakor tartjuk a Bálint Házban.
Várjuk minden szervezet csatlakozását, akik fontosnak tartják, hogy az LMBTQI emberek a zsidó közösségek szerves részei legyenek és megszűnjön a velük szembeni kirekesztés, megkülönböztetés.
Arra hívjuk a szervezeteket, hogy vállaljanak szolidaritást, csatlakozzanak az eseményhez, adjanak hírt róla köreikben!
A csatlakozási szándékot, kérjük, jelezzék az info@szimsalom.hu e-mail címen vagy üzenetben a Szim Salom Hitközség Facebook-oldalán!

A teljes cikkhez kattintson →

Jótékonysági felhívás: A hatvani zsidó temető kerítésének rendbetétele

‍‍2012.09.30. - 14 Tishre 5773

Szukot egyik üzenete az elesettek, nincstelenek támogatása, s a Szim Salom Közösség évek óta kötelességének érzi, hogy ne csak tanulással, belső gyarapodással töltsük ünnepeinket, hanem örömünket megosztva próbáljunk másokon együtt segíteni. Idén – rendhagyó módon – nem a szegényeknek gyűjtünk, hanem egy más módon fontos projekt mellé állunk, mely a hatvani zsidó temető kerítésének felállítását, rendbetételét célozza.

A teljes cikkhez kattintson →

Játékszer-adományokat gyűjtünk zsinagógánk számára

‍‍2012.05.15. - 24 Iyar 5772

Mint az talán már észrevehető, elkezdtük a zsinagógánkba érkező legkisebbek igényeit is kielégíteni, s az elmúlt időszakban – e célra beérkezett adományokból – több új játékot vásároltunk a gyerekeknek. Szeretnénk még tovább fejleszteni játékkészletünket, ezért mindenkit kérünk, hogy a megunt vagy már nem használt, de mások számára még értékes játékokat, gyermekkönyveket ajánlja fel közösségünk legfiatalabb tagjainak, s juttassa el hozzánk a Ráday utca 9-be.

A teljes cikkhez kattintson →