kiállítás

Eltűntnek nyilvánítva – Kiállításmegnyitó a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban Kelemen Katalin rabbi részvételével

‍‍2014.04.09. - 10 Nisan 5774
Thumbnail image for Eltűntnek nyilvánítva – Kiállításmegnyitó a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban Kelemen Katalin rabbi részvételével

2014. április 7-én nyílt meg a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban az Eltűntnek nyilvánítva című kiállítás. A magyarországi holokauszt borzalmait, az embermentést és a kor történeti hátterét feldolgozó tárlat ismertetését – Kelemen Katalin rabbi és Koczor Tamás iskolalelkész szolgálatával – az iskola áhítattal kezdte.

A teljes cikkhez kattintson →

Mordecháj legyőzi a holokausztot – Kelemen Katalin rabbi megnyitó beszéde Langer Ármin kiállításán

‍‍2012.07.04. - 15 Tamuz 5772

Különleges, egyéjszakás tárlatra került sor 2012. június 23-án a Bálint Házban: Langer Ármin, vagyis Mordecháj Cvi ben Joszéf v’Eszter, akinek munkái Berlintől Pekingen át Tótkomlósig sok helyet megjártak, kiállításait nyitotta már meg Tamás Gáspár Miklós filozófus éppúgy, mint Para-Kovács Imre publicista, elismeréseket gyűjtött be eddig Erdő Péter bíborostól Alföldi Róbert rendezőn át a gimnázium takarítónőjéig, képeiből az eddigi legszemélyesebb válogatást bár micvája alkalmából egy éjszakára elvitte a Bálint Házba. A megnyitó beszédet Kelemen Katalin rabbi mondta.

A teljes cikkhez kattintson →