Krisna-tudatú Hívők Közössége

Vallásközi havdala január 31-én

‍‍2015.01.29. - 9 Shevat 5775
Thumbnail image for Vallásközi havdala január 31-én

Vallásközi szombatbúcsúztatásra, havdalára hívunk mindenkit január 31-én, szombaton este 6 órakor a Ráday utcai zsinagógába. Itt találkozhatunk a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, a Kínai Csanbuddhista Egyház, a Buddhista Misszió és a Magyar Muszlimok Egyháza tagjaival, megismertethetjük őket a szombatbúcsúztatás szertartásával.
Ezt követően a különböző vallásokban különféleképpen megjelenő, a természet megújulásához kötődő vallási ünnepekről, rítusokról hallhatunk a jelenlévő egyházak egy-egy képviselőjétől. Kelemen Katalin rabbi a közelgő Tu B’svátról fog beszélni. Az est további részében vegetáriánus piknik vacsorára és kötetlen beszélgetésre kerül sor.

A teljes cikkhez kattintson →

Vallásközi ételosztás a Blaha Lujza téren – Beszámoló

‍‍2014.10.20. - 26 Tishre 5775
Thumbnail image for Vallásközi ételosztás a Blaha Lujza téren – Beszámoló

Hatékonyan zajlott a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által szervezett október 18-i vallásközi ételosztás, és benne a Szim Salom részvétele. Az előzetes eligazítás nyomán mind a négyen, akik közösségünket képviseltük, tudtuk, mi a dolgunk, és a példás szervezés eredményeképpen problémamentesen teljesítettük azt. Két és fél óra leforgása alatt kb. 1500-1800 embernek osztottunk ki élelmiszercsomagot és meleg ételt.

A teljes cikkhez kattintson →

Vallásközi ételosztásban vesz részt a Szim Salom

‍‍2014.10.15. - 22 Tishre 5775
Thumbnail image for Vallásközi ételosztásban vesz részt a Szim Salom

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének, mint ötletgazdának felhívására sok más közösséggel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vesz a Szegénység elleni küzdelem valamint az Élelmezés Világnapja (október 16. és október 17.) kapcsán sorra kerülő nagyszabású vallásközi ételosztásban a Blaha Lujza téren október 18-án. Az akcióban részt vevő felekezetek meg kívánják mutatni, hogy a gondoskodás, támogatás vallási hovatartozástól független, és bárki számára ajánlatos tevékenység.

A teljes cikkhez kattintson →

Szukoti adománygyűjtés rászoruló családoknak – A Szim Salom és a Krisna-tudatú Hívők Közössége közös kezdeményezése

‍‍2011.10.12. - 14 Tishre 5772

A zsidó sátoros ünnep (Szukot) alkalmából egyhetes, a Szent István parkban rendezendő programsorozatunkkal párhuzamosan közös adománygyűjtésre hívjuk fel a környék lakóit, hogy a rászorulókat tartós élelmiszeradománnyal támogassák.

A teljes cikkhez kattintson →

“És örülj ünnepeden” – Szukot a Szim Salommal a Szent István parkban

‍‍2011.10.05. - 7 Tishre 5772

Az új, 5772. esztendőbe átérve közösségünk, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség idén különleges ünnepre hívja tagjait, barátait és minden érdeklődőt október 13-tól 18-ig a Szent István parkba. Ott állítjuk fel szukánkat, ott mondjuk el az ünnep minden napján az áldásokat, lengetjük a lulávot, ott étkezünk, tanulunk és fogadjuk vendégeinket. Mindenkit szeretettel várunk!

A teljes cikkhez kattintson →