látogató csoport

Szabadság és felelősség – Langer Ármin dróséja

‍‍2012.04.22. - 1 Iyar 5772

(A dróse 2012. április 20-án hangzott el Joel Abraham rabbi konfirmációs osztályának (Egyesült Államok) a Szim Salomnál tett látogatása alkalmából, angol nyelven.)
“… itt vagyunk, büszkén és zsidókként. Ez csodával egyenértékű, meggyőződésem. Warren Goldstein, a Dél-Afrikai Köztársaság főrabbija szavaival élve: ‘a zsidók puszta léte maga egy csoda.’ (…) Ennek a csodának a folytatása a mi vállunkon nyugszik. Függetlenek vagyunk, nem egy diktatúra korlátai közé születtünk, jogunk van döntést hozni, meghatározhatjuk, hogy milyen nevelést biztosítunk majd gyermekeinknek. (…) Nekünk szabad akaratunk van, éljünk vele! (…) A múltkori hetiszakaszban a Szentély felszentelését írják le: de nekünk nincsen szükségünk fizikai létesítményre ahhoz, hogy érezzük az Örökkévaló jelenlétét. Elég, ha körültekintünk magunk körül, belenézünk a mellettünk ülő mosolyogó ember arcába.”

A teljes cikkhez kattintson →

Amerikai reform közösség látogatott a Szim Salomba május 3-án

‍‍2011.04.27. - 24 Nisan 5771

A Detroit (USA) melletti Temple Emanu-El reform zsinagóga 25 fős felnőtt csoportja Joseph Klein rabbi vezetésével érkezett látogatóba hozzánk május 3-án kedden este 6-tól.
A vendégeknek és az érdeklődő közösségi tagjainknak Radvánszki Gábor alelnök, Budai Miklós kántorunk és Radvánszki Péter rabbinövendék tartott  előadást (vetítéssel, fotókkal, sztorikkal) a Szim Salom történetéről, a magyar zsidóság történelméről, helyzetéről.

A teljes cikkhez kattintson →