Mazsök

A Szim Salom közleménye a Mazsök-kuratóriumról

‍‍2012.06.06. - 17 Sivan 5772

A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség üdvözli a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) újjáalakult kuratóriumának hivatalos beiktatását, és a kuratórium első érdemi ülését. Mivel születése után hosszú éveken át a kuratórium összetétele nem tükrözhette a magyar zsidóság – így a vallási közösségek – sokszínűségét, valamint az új irányelvek szerint kialakított kuratórium megalakulását többszörösen is akadályozták az elmúlt egy évben, igen nagy jelentőséget tulajdonítunk ezen érdemi fejleménynek.

A teljes cikkhez kattintson →

Állami egyeztető fórumon vett részt a Szim Salom képviselője

‍‍2011.04.08. - 4 Nisan 5771

A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség képviselője is részt vett azon a 2011. márciusi találkozón, amelyet rendszeres egyeztetési fórumként kezdeményezett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, korábbi kormányhatározat alapján.

A teljes cikkhez kattintson →

Miért alkalmatlan a Mazsihisz által összehívott Magyar Zsidó Kongresszus a magyar zsidóság demokratikus képviseletére?

‍‍2008.11.14. - 16 Heshwan 5769

Alulírott szervezetek és magánszemélyek megbeszélést tartottunk a MAZSIHISZ által november 16-ára meghirdetett „Magyar Zsidó Kongresszus” ügyében. Egyetértettünk abban, hogy a MAZSIHISZ-nek a kongresszuson való részvételre vonatkozó feltételei számunkra nem elfogadhatóak. A MAZSIHISZ érdekképviseleti monopóliumának megszüntetésére, más anomáliák fölszámolására, a valóságot jobban tükröző keretek kialakítására a kongresszus alkalmatlan.

A teljes cikkhez kattintson →

A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség vezetősége a magyarországi zsidóság képviseletének kérdéséről

‍‍2008.05.06. - 1 Iyar 5768

Közösségünk vezetőségének állásfoglalása a “Ki és hogyan képviselje a magyarországi zsidóságot?” kérdéskörben. Ez az állásfoglalás a Magyar Zsidó Kongresszus megalakulása idején született, de aktuálitásából azóta sem vesztett.

A teljes cikkhez kattintson →