önkéntesség

Öt vallás együtt a rászorulókért

‍‍2016.10.17. - 15 Tishre 5777
Thumbnail image for Öt vallás együtt a rászorulókért

Hét másik vallási közösséggel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is közreműködött – immár harmadik alkalommal – az Élelmezés Világnapja alkalmából tartott nagyszabású ételosztáson, amelyet a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének Ételt az Életért Alapítványa szervezett október 16-án.

A teljes cikkhez kattintson →

Héber betűk és vidámság – A Szim Salom a Pozsonyi Pikniken

‍‍2016.09.08. - 5 Elul 5776

Kreatív alkotás: selyemfestés és gipszből öntött héber betűk festése zajlott pezsgő vidámság közepette a Szim Salom Hitközség standjánál a Pozsonyi Pikniken 2016. szeptember 4-én, vasárnap reggeltől estig. Kelemen Katalin rabbinak a Szim Salom nevében szereplő héber betűkről szóló tanítását nagy figyelemmel hallgatták a látogatók. Köszönjük a látogatóknak az érdeklődést, köszönjünk önkénteseinknek a munkát!

A teljes cikkhez kattintson →

Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

‍‍2013.03.07. - 26 Adar II 5773
Thumbnail image for Most Adjunk! – Sikeres közösségi összefogás

Sikerrel zárult a zsidó civil szervezetek és magánszemélyek közös segítségnyújtási akciója. Március 3-án és 4-én összesen 1000 adag sóletet és teát osztottak szét az önkéntesek a rászorulók között a Klauzál téren a Most Adjunk! zsidó közösségi összefogás keretében. Az akcióban a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vett önkéntes munkával és adományokkal.

A teljes cikkhez kattintson →

Kevesen is sokat tehetünk! – Adománygyűjtés és ételosztás

‍‍2013.02.25. - 15 Adar II 5773

A Szim Salom évek óta kötelességének érzi, hogy ne csak tanulással, belső gyarapodással, mulatsággal töltsük ünnepeinket, hanem örömünket megosztva próbáljunk másokon együtt segíteni. Idén a Szim Salom csatlakozott a civil szervezetek és magánszemélyek közös adománygyűjtéséhez és ételosztásához. Az akció keretében 2013. március 3-án (vasárnap) és 4-én (hétfőn) összesen 1000 adag sóletet és 2000 szelet kenyeret fogunk szétosztani a VII. kerületben, a Klauzál téri játszótéren. Önkéntesek jelentkezését várjuk!

A teljes cikkhez kattintson →