USA

Magyarországon járt a JFNA Rabbitanácsának küldöttsége

‍‍2012.02.28. - 6 Adar II 5772

A delegáció a látogatás alkalmával nyilatkozatot adott ki, melyet átnyújtottak Magyarország külügyminiszterének, Martonyi Jánosnak is.
A nyilatkozatban a Rabbitanács reményét fejezi ki, hogy a WUPJ-hoz tartozó Magyar Reform Zsidó Hitközségek Szövetsége egyházként törvényes elismertséget nyer Magyarországon.

A teljes cikkhez kattintson →

Különleges Sáchárit istentiszt​elet a Bét Orimmal közösen a Bálint Házban

‍‍2012.02.24. - 1 Adar II 5772

Szeretettel várunk mindenkit február 25-én, szombaton tartandó különleges sábáti programunkon, melynek helyszíne és időpontja eltér a szokásostól.
A Bét Orim Reform Zsidó Hitközséggel közösen tartott Sáchárit istentisztelet a Bálint Házban kerül megrendezésre, kezdési időpontja pedig 9.30 lesz.

Az eseményen vendégül látunk egy Budapestre látogató amerikai rabbi-delegációt. Az istentisztelet vezetésében mindkét közösség rabbijai – Kelemen Katalin és Raj Ferenc – és kántorai – Budai Miklós és Riszovannij Mihály – közreműködnek majd.

A teljes cikkhez kattintson →

Amerikai reform közösség látogatott a Szim Salomba május 3-án

‍‍2011.04.27. - 24 Nisan 5771

A Detroit (USA) melletti Temple Emanu-El reform zsinagóga 25 fős felnőtt csoportja Joseph Klein rabbi vezetésével érkezett látogatóba hozzánk május 3-án kedden este 6-tól.
A vendégeknek és az érdeklődő közösségi tagjainknak Radvánszki Gábor alelnök, Budai Miklós kántorunk és Radvánszki Péter rabbinövendék tartott  előadást (vetítéssel, fotókkal, sztorikkal) a Szim Salom történetéről, a magyar zsidóság történelméről, helyzetéről.

A teljes cikkhez kattintson →

Az USA budapesti nagykövete fogadta a Szim Salom rabbiját és alelnökét

‍‍2011.04.12. - 9 Nisan 5771

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet asszony 2011. április 7-én irodájában fogadta a Szim Salom vallási és világi vezetőit. A bemutatkozó látogatáson többek közt szóba került a Szim Salom és a reform zsidóság hazai története és jelenlegi helyzete, milyen lehetőségeink vannak az oktatásban és a közösségi életben az antiszemitizmus visszaszorítására, illetve a zsidóság hazai képviseleti rendszerének megújulása.

A teljes cikkhez kattintson →