ZENEI KLUB

SZIM SALOM ZSIDÓ KÖNNYŰZENEI KLUB

A Szim Salom – a zoom applikáció segítségével – online zsidó könnyűzenei klubot indított. A „zsidó zenét” ez esetben a lehető legtágabban értelmezzük: akár a zeneszerző, akár a szövegíró, akár az előadó lehet zsidó. Válogatásunk alapját egy több száz év zsidó zenei hagyományát, 111 év hangfelvételeit (az első datált felvétel 1909-es), 27 országot, 22 különböző nyelvet, mintegy 400 előadót (szólistát vagy együttest), és összesen mintegy 1500 zeneszámot felölelő gyűjtemény képezi.

Egy–egy alkalom különféle szempontok köré szerveződhet: egy hely, egy kor, egy nyelv, egy előadó, egy szerző, egy világszerte népszerű dal, stb. Ennek függvényében hol többé, hol kevésbé a történeti, nyelvi, életrajzi, stb. ismertetés képezi a gerincét. A közösen meghallgatott zenék a programot követően elérhetők / letölthetők a lenti linken.

Az érdeklődők az aktuális esemény zoom-os linkjét, a zenei linkeket, és minden egyéb információt ezen az oldalon találnak majd, külön értesítést nem küldünk.

A klubot Csonka János vezeti; az összejövetelek vasárnap esténként 7 órakor kezdődnek, és kb. 8 óráig tartanak. Az első alkalom: 2020. május 24.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

ÁLLANDÓ ZOOM LINK A ZENEI KLUBHOZ (minden vasárnap 19 órakor):
Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/83914999938
Meeting ID: 839 1499 9938

AUGUSZTUSI IDŐPONTOK:
 

A ZENEI KLUB HANGANYAGA