Sávuot és más júniusi programok a Szim Salomban

Sávuot

A Tóraadás vagy Hetek ünnepe Sávuot. Ezt a hagyományos zarándok ünnepet közös éjszakai tanulással és tejes ételek fogyasztásával szoktuk megtartani. A Tízparancsolat felolvasása az ünnep délelőtti istentiszteletén történik, héberül és magyarul, angolul egyaránt.

Június 7-én (kedd) EREV SÁVUOT
18.30 Gyertyagyújtás, Mááriv istentisztelet, majd tejes ételekből álló piknik vacsora
20.00 Siúr Kelemen Katalin rabbival: CÁDIKOK, HASZIDOK, LÁMEDVOVNYIKOK (a 36 igaz ember) avagy Zsidó ideáltípusok a haszidizmusban
Aki az éjszakát további izgalmas tanulással folytatná, a Bálint házban megtalálhatja.

 

Június 8-án (szerda) Ünnepi sávuoti istentisztelet a Tízparancsolat felolvasásával a Tórából, amelyet kidus követ

Mindenkit várunk szeretettel és túrós palacsintával, az ünnep tiszteletére virágokkal díszített zsinagógánkba, s kérjük, hogy a piknik vacsorához hozzatok Ti is finom, tejjel készült (természetesen húsmentes!) ételeket!

Vendégünk Fred Morgan támogató rabbink és felesége Sue Morgan

A június 24-25. Sábáton vendégünk lesz az a rabbi, akinek igen sokat köszönhet a Szim Salom és a magyarországi progresszív zsidóság. Fred tanárként és barátként egyaránt alakította közösségünk sorsát, valamint segítségével kaphattuk meg adományként az angol weybridge-i közösségétől Tóránkat. Az amerikai származású Fred most sabbatical pihenőjét tölti Európában és Izraelben, mivel egy melbourni nagy reform zsinagóga főrabbijaként dolgozik az utóbbi években. Szakterülete a midrás-irodalom.
Fredről közösségének honlapján olvashatunk bővebben.


Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: