SÁVUOTI PROGRAMUNK

2022. június 5., vasárnap   11:00 – 14:15
Sávuot első napja
ÚJRA EGYÜTT A SZINÁJ LÁBÁNÁL
 
Ünnepi sáchárit istentisztelet Hállél zsoltárokkal és a Tízparancsolat felolvasásával
Vezeti: Diana Senechal kántor és Kelemen Katalin rabbi
 

Sávuot ünnepén a szináji Tóra-adást elevenítjük fel és éljük át mi magunk is a lombokkal és virágokkal díszített zsinagógában. 
Az istentiszteletet ünnepi kidus és hagyományos tejes ételekből álló piknik ebéd követi. Több éves hagyományunkat folytatva ilyenkor köszöntjük az elmúlt év során belépett új tagjainkat is.

 
Találjuk meg személyes Tóránkat – workshop Kelemen Katalin rabbival
 
A zsidó hagyomány szerint a Tóra-adás a Szináj hegyén történt, s mi, az azóta születő nemzedékek tagjai együtt gondolkodva és együtt tanulva, a Tóra folyamatos “átvételével” válunk személyesen is részesévé ennek az eseménynek.
 
Az ünnepi istentisztelet után olyan workshopra hívjuk az érdeklődőket, amelynek során az egész Tórán keresztülmegyünk egy-egy vers felelevenítésével. A résztvevőket arra kérjük, hogy ki-ki válasszon egy verset a saját születésnapján aktuális hetiszakaszból , amit felolvas, s esetleg röviden megindokolja, hogy miért erre esett a választása. (A hetiszakaszokat tartalmazó táblázat itt található.)
 
Regisztráció ezen a linken (csak név megadása szükséges):
 
 
Sávuoti programunk helyszíne: Bálint Ház / Nagyterem
 
 
🍰🍎🍇Vendégeinket arra kérjük, hogy a piknik ebédhez járuljanak hozzá könnyen tálalható tejes ételekkel, salátákkal, gyümölcsökkel.
 
🌱🌿🍀Aki teheti, hozzon lombos ágakat (borostyánt, fűzfaágat) és virágokat a terem díszítéséhez.
 
 
Forrás: Wikipédia

Korábbi bejegyzés:

Következő bejegyzés: